Sedumdaken

SedumDak

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak wordt ook wel een groen dak genoemd, het bestaat voornamelijk uit vetplantjes die vocht op nemen in de bladeren, deze doen het dan ook erg goed in verschillende weersomstandigheden.

Waarom zal je voor een sedumdak Kiezen?

1.Het verhoogd onder andere de levensduur van dak bekleding, het effect van regen en zonlicht word weggenomen door de sedum plant en de temperatuur schommeling van het dak verkleinen hierdoor verdubbelt de levensduur van uw dak.

2.Ook heeft het een geluiddempende werking, wat gunstig kan zijn met geluiden van buitenaf denk hierbij aan regen en hagel wanneer er een grote hoeveelheid groendaken zijn zouden de geluiden voor een deel geabsorbeerd worden en voor een deel de geluiden buiten het huis verminderen. (denk hierbij aan een collectief met de buren)

3.Verbeterde Isolatie de winterkou en de zomerwarmte blijven langer buiten waardoor u bespaart op energie en energie kosten.

4. Verhoogt rendement voor zonnepanelen, door de plantjes van een sedumdak daalt de tempratuur op het dak waardoor de zonnepanelen beter werken.

5.Schonere lucht doordat de planten van een sedumdak fijnstof filteren uit de lucht en C02 omzetten in zuurstof. Een groendak vangt regenwater op en vervuilde stoffen worden uit het regenwater en de buitenlucht gehaald. Zo draagt u met een sedumdak bij aan een zuivere lucht.

6.Waardevermeerdering van uw woning door de natuurlijke uitstraling, de reductie in energiekosten, duurzaam label voor uw huis en de verlenging van de levensduur van het dak levert een sedumdak waardevermeerdering op van uw woning of bedrijfspand


Onderhoud

Hoewel een sedumdak weinig onderhoud vereist is het wel belangrijk om twee keer per jaar het groendak te bemesten. In de winter is het belangrijk om met vorst en sneeuw de daken niet te betreden. Tijdens een droger periode van 5 tot 6 weken is het belangrijk om het dak te bewateren met een tuinslang.

Subsidie

Omdat veel gemeenste meer groen in de wijken willen en omdat een groendak bijdraagt aan een gezonde en prettige omgeving stellen veel gemeentes subsidies beschikbaar. Het subsidiebedrag is per gemeente verschillend. Woont u in Gemeenste Amsterdam, Amstelveen, Baarn, Soest, Wijdemeren dan kan de subsidie oplopen tot €60,- per m2 check u gemeente voor de actueel geldende regels.